Vinterudflugt i kendte egne og tapashygge og årets første sne

Selvom solen stort set ikke brød frem i lørdags drog vi på udflugt til kendte egne. Blæsende og bidende koldt var det ved havet, så der var kafferast i bilen. Også det var koldt.

I Fodermesterhuset ved Aagård var der et lille hyggeligt julemarked i de stemningsfulde rum, hvor ilden knitrede i pejsen.At komme indendøre netop her var en særlig oplevelse for mig. Min bedstefars søster og svoger var i hine morgener fodermesterpar ved den store gård.

At forestille sig at her har familen været samlet, og engang set ud af samme vinduer, som vi gjorde nu, var en stor oplevelse. For mig.

Vi konstaterede snart, at det ikke kun var os, der havde fundet vej til det hyggeligste kunsthåndværkerjulemarked, der ikke var så julet endda, i Klim, hvor de forskellige håndtegnede plakater inviterede indenfor. Hvor var der udover en hyggelig stemning mange spændende sager at få øje på. Et sted vi helt sikkert vil vende tilbage.

Vi trodsede kulden og fandt mos og grene i de store plantageområder. Steder jeg har været adskillige gange med min mor. Her oplevede vi årets første snefnug.

I år havde jeg besluttet, at vi selv skulle dække hendes lille gravsted med ting fra steder hun havde tilknytning til. Så vi hentede mos i Kollerup, ene ved Slet og købte den yndigste krans i Tranum og supplerede med kristtorn og buskbom fra haven.

Sådan afløste hyggelige stunder praktiske opgaver, før den i går stod på gæstebud, hvor vi var en lille god gruppe kvinder der mødtes til snak, tapas, nøddepostej og salater.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s