Rane

Hvilken aften. Sikke mange pointer.

Taknemlig for at der er et menneske, der formulerer sig om, hvordan alt kunne, burde, og skulle være.

Rane Willerslev talte uden ophold så passioneret med ildhu om, at vi som samfund er på gale veje. I langt længere tid, end den planlagte tidsramme fortalte han levende og begejstret. Om mennesker med væsentlige samfundsopgaver der i optælling, tidstabeller og regnearkenes hellige navn har mistet deres kald. ikke kun et personligt tab for hver enkelt men et uerstatteligt tab for os som samfund.

Inspireret af tidligere bondesamler kulturer gav Rane bud på, hvordan denne afgørende kaldstanke kan gives tilbage til glæde og gavn for os alle.

I forhold til uddannelsessystemet påpegede han også, at alt det vores børn og unge testes i, er færdigheder der er i færd med at blive overtaget af maskinerne. Faglighed og færdighed er ikke hinandens synonymer.

I en tid hvor der aldrig har været talt så meget om innovation, levnes der i det hastige hamsterhjul, hverken mulighed for og tid til at små som store kan få store ideer og tænke vildt som titlen på hans interessante bog også er.

Tak for en aften der længe vil trække spor og give anledning til eftertanke.

Sjældent er der mulighed for at overvære et foredrag med Rane Willerslev. Vi var heldige at få lov til at opleve ham – og kan blot opfordre til ikke at lade muligheden passere hvis lejligheden byder sig.

TAK RANE. Må dine budskaber finde vej til beslutningstagerne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s