Velkommen september 

Så nåede vi årets niende måned. Sædvanligvis er det med vemodighed, når de sidste blade i kalenderen vendes, når august bliver til september. En afskedsmåned med sommeren en velkomstmåned til efteråret. En tid hvor man må minde sig selv om, at det er fantastisk at leve i et land, hvor årstiderne endnu har sine kendetegn, på trods af klimaets forandringer og ophævelse af markante metereologiske markører.

I en sangtekst lyder det  “sommeren er forbi nu, og den nærmest fløj afsted, tomhændet står du tilbage og kan slet ikke følge med. . ” I år er jeg ikke som tidligere ramt af denne følelse af vemod. Jeg føler mig ikke tomhændet, men med hænderne fulde af godt gemte aftryk af sommeren.Sommeren  i år har været lige som jeg kunne ønske mig. En øvelse i oprigtigt nærvær, tilstedeværelse og akkumulation af sansning af, det der hører sommeren til. Beredt til nu at gå ind i den mere stille tid og glæde sig ved at “røn står rød og slåen blå og pupursort står hylden” Tage en tur på heden og bekræfte at  ” lyngen er et pragtfuld tæppe, blomstre myldre milevidt”.

Tiden hvor “Æblerne lyser rødt fra træernes grene  . . og løsner let fra træets trætte kviste”  vil snart melde sig. Så vil der være nok at se til, når æblehøsten skal i hus og de mange æbler skrælles.

At september sædvanligvis byder på solrige, dejlige, omend kortere og mere blæsende, dage giver en fornemmelse af, at sommeren ikke er helt forbi endnu. Dagene, hvor man kan være ude i længere tid, er aftagende og måske lige netop derfor, påskynder man disse dage mere end først på sommeren, hvor man forventede mange af disse sommerdage lå lige foran een og ventede på at blive udnyttet og udfyldt.

Selv vil jeg benytte mangen en lejlighed til at synge “Septembers Himmel er så blå” Og begynde at overveje, hvilke indendørs sysler, der skal fylde mit efterår.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s