Aronia tid 

I disse dage høstes aronia. Også kaldet surbær, som er en overset haveplante. Så fin i foråret med sine hvide blomsterrskærme for ikke at tale om bladenes glødende høstfarver, der snart vil vise sig og lyse op. Det er overvældende,hvor meget de unge planter, indkøbt sidste år, giver os. Det er en glæde at plukke de små bitre matsorte bær, rige på antioxidanter. Når bærrene tilsættes sukker, får man den mest aromatiske velsmagende sunde syltetøj, som hver morgen her i huset akkompagnerer skålen med. A 38 – eller de hjemmebagte boller.
I år har vi også gjort forsøg med aronia snaps. Dram kan man nok ikke kalde den, det vil den formentlig ikke være skarp nok til. Måske snarere en likør på grund af den sødme honningen vil give. For hver dag der går, bliver snapsen mere og mere dybrød. Den har en trækketid på et 1/2 år, og vi venter spændt på at smage denne rubinrøde drik.

OPSKRIFT ARONIASNAPS

1/1 fl. Hvid Brøndumsnaps

2 dl. Aroniabær

1 glas honning

Tilsæt evt en stang kanel eller andet krydderi – alt efter hvilken smag man måtte ønske.


Vi sætter aroniabær på eddike med en forventning om, at denne kryddereddike  vil kunne anvendes til marinering af kød og som ingrediens i dressing.

Også isteen og salaten får lidt ekstra kant, når surbær tilsættes. Og så bages der aroniakage, når trangen til noget sødt melder sig.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s