Sådan en aften 

Der var høst i luften i aftes. Det var en af de lune aftner, hvor luften emmer af høst. Duften af nyslået hø, synet af støv og små snittede stykker af strå fløj nu og da forbi. Længere væk hørtes lydene fra de majestætiske maskiner. Indimellem kørte fyldte vogne forbi læsset med korn. Vi talte om, at det vist er tidligt i år. At der høstes. Efter at have siddet en tid, føles trang til foretagsomhed.Det er tid til at klippe roserne. Ved hvert afklip af en afblomstret en af slagsen, med saksen i hånden, sendes et ønske afsted om at nye vil finde vej og nå at blomstre i år.

New dawn – selv de to nyplantede- har vist vilje til at ville slå rod her, og har blomstret en del. Intet imod hvad  den flittige Astrid Lindgren har gjort.Topscoren over dem i alle henseender er er buskrosen Ghislaine de Feligonde som i år har fået rigeligt med vand og kvitteret med et væld af yndige blomster. 

 Til gengæld har de hvide roser svigtet i år. Polarstjernen, indkøbt sidste år, har kun givet sig til kende med en enkelt forpjusket blomst. De tre Karen Blixen roser har i år glimret ved deres manglende blomstring. Jeg skylder dem at fortælle, at de blev flyttet i efteråret.

Men nyplantede Claire renæssance, en foræring vi modtog i foråret, ser ud til at ville og kvitterer nu med to yndige knopper. Vi vil fryde os over at se dem folde sig ud.  

 I håb om at klippearbejdet nu har båret frugt, med ønske om endnu en blomstring, drak vi aftenskaffe ude. Vidunderligt for første gang længe at kunne sidde længe ude. Og ikke være i beredskab, parat til søge læ for regnen. Må vi blive beriget med flere aftner som denne. 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s